söndag 5 augusti 2012

Pannbiff med löksky

Detta behöver du:

Pannbiff
600 gram köttfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl mjölk
salt och peppar

Löksky
2 st gul lökar
3 msk smör
3 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
salt och peppar
saltgurka

Gör såhär:

Pannbiff
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med färsen, riven lök, ägg och kryddor.
2. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.

Löksky
3. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med saltgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar