Detta behöver du:
Pannbiff
600 gram köttfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl mjölk
salt och peppar
Löksky
2 st gul lökar
3 msk smör
3 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
salt och peppar
saltgurka
Gör såhär:
Pannbiff
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med färsen, riven lök, ägg och kryddor.
2. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
Löksky
3. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med saltgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar