lördag 4 augusti 2012

Hot wings med Blue cheese dip


12 färska kycklingvingar
6 msk smält smör
8 msk hot pepper sauce t.ex. Louisiana hot sauce
2 msk paprikapulver
1 tsk cyennepeppar/chilipulver
1 tsk salt
1/2 tsk Svartpeppar
serveras med Blue cheese dipp, se nedan och seleri stänger

Gör så här:
Dela kycklingvingarna i leden så att du får två bitar och lägg i en bunke.


Marinaden:
Häll i en bunke smöret, hot sauce, paprikapulver och chili/cyennepeppar. Smaka av med peppar och salt. Blanda allt ordentligt. Dela marinaden i två lika delar. Häll ena halvan över kycklingvingarna som ligger i en plastpåse.
 
Marinera i kylskåp i ca 1/2-1 timme.
Lägg vingarna på galler med folie under och in i ugnen som har 225-250 grader.
Grilla i 10 minuter. Efter 10 minuter tar du ut vingarna och penslar på den andra halvan av marina och lägg in plåten i ugnen igen i 10 min. Jag brukar göra en halv sats till av marinaden som jag häller över de färdiggrillade vingarna strax innan servering. Vill man ha lite mer hetta i marinaden kan man använda habanero tabasco eller annan het sås.




Blue cheese dipp
100 g mögelost
1 dl creme fresh
1/2 msk vitlökspulver
1msk vitvinsvinäger
Mixa allt med tex en stavmixer smaka av med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar