Drick helst inte något till din måltid, för att inte få en sämre matsmältning. Om du måste drick då något varmt och inte iskallt.
Tänk på att energiinnehållet i alkohol är mycket stort.
Kolhydrattabell Dryck | Kolhydrater per 100 g |
Brännvin renat el vodka 40 vol. %
| 0 |
Cider 1 vol. %
| 10,1 |
Cola
| 10,4 |
Cola light
| 0,1 |
Fruktdryck m kolsyra
| 10,0 |
Fruktdryck u kolsyra
| 12 |
Gin 40 vol. %
| 0 |
Havredryck Oatly drickfärdig
| 5,9 |
Kaptenlöjtnant 38 vol. %
| 27 |
Konjak el brandy 40 vol. %
| 0,8 |
Likör mindre söt 24 vol. %
| 24,7 |
Likör söt 24 vol. %
| 33 |
Läsk light
| 0,1 |
Läsk m kolsyra
| 9,2 |
Lättöl 2,3 vol. %
| 3,8 |
Madeira 18 vol. %
| 7,9 |
Portvin vitt rött 20 vol. %
| 9,5 |
Punsch 26 vol. %
| 26 |
Rom 40 vol. %
| 0,3 |
Rödvin 12 vol. %
| 0,8 |
Rödvin rosévin 1%
| 2,8 |
Sherry halvtorr 17 vol. %
| 3,4 |
Sportdryck drickf
| 7,5 |
Starkvinsglögg 16 vol. %
| 22,3 |
Starköl el exportöl 5,6 vol. %
| 3,2 |
Svagdricka 2,3 vol. %
| 3,3 |
Whisky 40 vol. %
| 0 |
Vinglögg 10 vol. %
| 17 |
Vitt vin el rhenvin 10 vol. %
| 3,8 |
Vitt vin halvtorrt el halvsött 12,5 vol %
| 3,0 |
Vitt vin sött 13,5 vol. %
| 5,9 |
Vitt vin torrt 12 vol. %
| 0,4 |
Öl pilsner 3,5 vol. %
| 4,1
Käla livsmedelsverket
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar