Detta behöver du till 4 pers.
700 gr fläskfilé/kycklingfilé/köttfärs
1/2 dl rostat hackade mandlar/sesamfrön
1 rödlök
1/2 knippe vårlök, (5-6st) grovhackad
1-3 thaichili (färre om du inte vill ha den stark)
2 dl koriander, grovhackad
5 kaffir-lime blad
2-3 msk fisksås som inte innehåller så mycket socker
2-3 msk limesaft (en hel lime)
10 myntablad
1/2 dl rostat hackade mandlar/sesamfrön
1 rödlök
1/2 knippe vårlök, (5-6st) grovhackad
1-3 thaichili (färre om du inte vill ha den stark)
2 dl koriander, grovhackad
5 kaffir-lime blad
2-3 msk fisksås som inte innehåller så mycket socker
2-3 msk limesaft (en hel lime)
10 myntablad
Gör så här:
Börja med att rosta mandlar/sesamfrön i en stekpanna. Det ska bli mörkbrunt innan det är klart. Stöt/hacka sedan mandlar/sesamfrön i mortel så att den blir till fint pulver. Hacka fläskfilé/kycklingfilé/köttfärs fint och stek den (ej för länge så att den blir torr).
Finstrimla lök, vårlök, kaffirlimebladen, myntabladen och koriander. Finhacka chilin. Lägg i en stor bunke, blanda. När köttet är klart blandar du i den med innehållet i bunken. Häll på fisksås och limesaften (smaka av så att det inte blir för mycket).
Sist strör du över det rostade mandlar/sesamfrön pulvret, blanda väl. Smaka av med fisksås och limesaften! Serveras medan den är någorlunda ljummen på vitkål eller salladsblad.
Finstrimla lök, vårlök, kaffirlimebladen, myntabladen och koriander. Finhacka chilin. Lägg i en stor bunke, blanda. När köttet är klart blandar du i den med innehållet i bunken. Häll på fisksås och limesaften (smaka av så att det inte blir för mycket).
Sist strör du över det rostade mandlar/sesamfrön pulvret, blanda väl. Smaka av med fisksås och limesaften! Serveras medan den är någorlunda ljummen på vitkål eller salladsblad.
Hanie, njut
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar